Over Boomhut Baarn

Over Boomhut Baarn2022-02-10T09:10:00+00:00

Info hechting:

Hechting is de band tussen een kind en zijn opvoeders. Kinderen hebben een aangeboren neiging om, vooral in tijden van stress, nabijheid te zoeken van de opvoeders.

Veilige gehechtheid is het zeker weten dat die belangrijke ander (opvoeder) er voor je is en zal blijven in tijden van nood en stress.

Een goede, veilige hechting is de basis voor een gezonde sociaal-emotionele, verstandelijke en motorische ontwikkeling, zoals het omgaan met eigen emoties en stressgevoelens (kunnen reguleren), sociale contacten en schoolprestaties.
Kinderen met een onveilige gehechtheid lopen meer kans op verschillende (externaliserende en internaliserende) problemen in hun leven, bijvoorbeeld gedragsproblemen, depressie en persoonlijkheidsstoornissen.

Voor een veilige hechting moet het kind zeker weten dat hij op de opvoeder kan rekenen. Opvoeders bieden een veilige basis van waaruit het kind de omgeving kan ontdekken en een veilige haven om het kind in op te vangen als het iets heeft meegemaakt. Het is belangrijk dat opvoeders voorspelbaar, betrouwbaar en invoelend reageren op het kind.
Als een kind een periode van stress heeft gekend, is het van belang extra veiligheid te bieden als opvoeder. Het kind kan daarmee die periode ‘inhalen’ en zijn basisvertrouwen vergroten of herstellen. Het vergroten van het gevoel dat het kind mag zijn wie hij is.

Visie

Ik geloof dat ieder kind een stevige basis nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen, net als een boom stevige wortels nodig heeft om te groeien.

Ik vind dat ieder kind recht heeft op deze stevige basis. Als dit ontbreekt, kan ik helpen verstevigen. Vanuit liefde en veiligheid bied ik een plek voor ouders, kinderen en jongeren. Een plek vrij van oordelen, om jezelf te kunnen zijn en jezelf verder te ontwikkelen.

Ik wil graag meer informatie ontvangen

Samenwerking

Boomhut Baarn maakt deel uit van de Baarnsche praktijk. De Baarnsche praktijk vormt een loket voor vijf zelfstandige en verschillende praktijken en biedt diverse en gespecialiseerde hulp.

Ga naar de Baarnsche Praktijk